Wyświetl w zestawieniu
Autor/ka – Magdalena Cieślak
Data obrony – 2018-06-13
Uczelnia – Uniwersytet Artystyczny w Poznaniu
Promotor/ka – dr Łukasz Stawarski

Projekt naczyń pozwala na ujarzmienie zapachów połączonych ze zmysłem smaku skierowanie oczu na ruchy a uszu na dźwięki w procesie przygotowywania posiłków. Inspiracją była ceremonia herbaty pozwalająca na koncentrację wszystkich zmysłów biorących. Głównym elementem poszukiwań było wyeliminowanie ognia i przedłużenie procesu tworzenia posiłku tak, by użytkownik mógł wziąć w nim udział z perspektywy obserwatora, przez co oczekiwanie na konsumpcję zakończy się większą przyjemnością.

doświadczanie przez podróże, namacalne odkrywanie świata to główne źródła inspiracji przy projektowaniu. Nie boi się eksperymentować i doświadczać w procesie projektowania. Obecnie pracuje jako projektant opakowań, poszukuje nowych rozwiązań konstrukcyjnych.
Zdjęcie dyplomu Zdjęcie dyplomu Zdjęcie dyplomu Zdjęcie dyplomu