Koncepcja naczyń jednorazowych „huba” wzięła się z obserwacji współczesnych zwyczajów spożywania posiłków w czasie wydarzeń masowych na zewnątrz i związanej z tym postawy stojącej oraz trzymaniem jedzenia w dłoniach.
W czasie procesu projektowego na pierwszym planie znalazła się ergonomia wygody, kwestia jednorazowości stosowanych obecnie rozwiązań oraz związany z tym problem degradacji odpadów. W odpowiedzi na to powstał projekt linii „huba”, łączący ze sobą funkcję komfortowych naczyń, które można dowolnie dobierać w zależności od spożywanych potraw, z odpowiedzią na problemy ekologii. Łatwy sposób degradacji porzuconych naczyń, ale także materiał i sposób w jaki powstają, wpłynęły na wartość projektu pod względem niskiej szkodliwości dla środowiska. Naczynia są wykonane z tektury pochodzącej z recyklingu przetworzonej w sposób analogiczny do tradycyjnej techniki czerpania papieru, barwionej pigmentami pochodzącymi z jedzenia (m.in. szpinak, kurkuma) oraz zabezpieczane przed wilgocią za pomocą wosku pszczelego. Kształt i kolor naczyń nawiązują do budowy grzybów i oprócz dobrego właściwego dopasowania do dłoni sugerują użytkownikowi bliskość natury.